ZWANGERSCHAP

Begeleiding voor en na de bevalling & aanwezige hulpmiddelen1. Individuele begeleiding tijdens de zwangerschap

voor de bevalling.

Deze begeleiding kan bestaan uit : theorie / vragen / info / praktische oefeningen over de zwangerschap en bevalling ter ondersteuning van de bevalling. Controle aanleren over de ademhaling en ontspanning als houvast tijdens de bevalling. Voorkomen van verergering van de diastase.

Deze sessie(‘s) kan vaak als consult bekkenfysiotherapie vergoed worden. Zeker als de vrouw problemen ervaart met het bewegingsapparaat / conditie / incontinentie / darmproblemen / pijn klachten in de onderbuik in werk, sport en thuissituaties.
Er kan eventueel een hulpmiddel geadviseerd worden.

Bekkenfysiotherapie Geldrop heeft verschillende hulpmiddelen die enkele dagen geprobeerd / geleend kunnen worden. Deze hulpmiddelen kunnen aangeschaft worden als ze daadwerkelijk ondersteunend zijn en bijdragen aan meer comfort.

Het uitgangspunt is om vrouwen beter mobiel en in een goede conditie te houden, waardoor werk, huishouden, sport beter kan worden volgehouden.

 

2. Individuele begeleiding na de zwangerschap     

na de bevalling

Deze begeleiding / ondersteuning is heel zinvol om het lichaam van de vrouw weer te herstellen. Er wordt rekening gehouden met een andere belasting van buik , rug, bekken en bekkenbodemregio na de bevalling.

De conditie samen opbouwen op een verantwoordde manier.

Ook postpartum kunnen hulpmiddelen een oplossing zijn. Verschillende hulpmiddelen kunnen enkele dagen geleend worden.

Checken van de buikwand is belangrijk om een eventueel aanwezige diastase op tijd te behandelen.

Of buikwandzwakten te ondersteunen met hulpmiddelen of tape.
Een sluitlaken kan op advies aangeschaft worden als de buikwand daar behoefte aan heeft.